Lyhytkarvaiset koirarodut ovat helppohoitoisia

post thumb
Rotutietoa
kirjoittanut Heta/ 03 Apr 2021

Lyhytkarvaiset koirarodut ovat helppohoitoisia

Lyhytkarvaiset koirarodut sopivat kaikille, sillä ne eivät tarvitse niin paljon hoitoa kuin pitkäkarvaiset rodut. Bichon havanais -koiria on niin lyhyt- kuin pitkäkarvaisina. Pitkäkarvaiset ovat näistä yleisempiä, mutta lyhytkarvaisiakin tavataan kohtalaisen usein. Pitkäkarvainen havannankoira tunnetaan erityisesti sen silkkisestä turkista. Sama pätee kuitenkin myös lyhytkarvaiseen bichon havanaan, jonka turkki on myöskin kiiltävän ja kauniin silkkinen. Pitkä- ja lyhytkarvaisten koirien välillä on kuitenkin muutakin eroa kuin turkin pituus.

Lyhytkarvaiset koirarodut näyttelyissä

Bichon havana on ennen kaikkea pitkäkarvainen koirarotu, mutta risteyttämällä lyhytkarvainen emä ja isä saadaan lyhytkarvaisia pentuja. Jotta bichon havanais olisi lyhytkarvainen, sillä täytyy olla periytyvä geeni. Tämä geeni aiheuttaa sen, että bichon havanaisin turkki jää lyhyeksi. Rodun määrityksessä lyhytkarvaisuus on kuvattu virheeksi, joten lyhytkarvaiset havannankoirat eivät saa osallistua näyttelyyn.

Lyhytkarvainen havanna koira voi sen sijaan käydä niin sanotuissa match show’ssa, eli kaikkien koirien epävirallisissa näyttelyissä. Sen lisäksi lyhytkarvaisen bichon havanaisin kanssa voi harrastaa monia muita lajeja. Se sopii erittäin hyvin esimerkiksi agilityyn, sillä bichon havanais on varsin ketterä koira. Se sopii myös tokoon eli tottelevaisuuskoulutukseen.

Lyhytkarvaisen bichon havanaisin haasteet

Moni voisi kuvitella, että lyhytkarvaisesta koirasta irtoaa vähemmän karvaa. Bichon havanaisin kohdalla se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Todellisuudessa lyhytkarvaisesta havannankoirasta irtoaa enemmän karvaa kuin pitkäkarvaisesta. Vaikka turkkia on siis helpompi hoitaa, on lyhyessä turkissa kuitenkin muita haastavia puolia. Se vaatii enemmän harjausta, jotta irtokarvat saadaan pois.