Kennelit

Havannankoira kennelit

Havannankoira kennelit

Havannankoirien kennelit ovat paras paikka hankkia tämä ihastuttava koirarotu omaan kotiin. Haaveiletko koirasta, joka varastaa sydämesi ihanilla tempuillaan, silkkisellä turkillaan ja seurallisella luonteellaan? Havannankoira pennut ovat silloin vastaus haaveisiisi. Tämän koiran hankkimisessa kannattaa kuitenkin käyttää aikaa ja vertailla eri kenneleitä sekä koirankasvattajia ja niiden jalostajia keskenään. Lisäksi koiraa ei tule hankkia, jos itsellä ei ole riittävästi aikaa sen hoitamiseen. Tämä koirarotu nimittäin vaatii säännöllistä turkin hoitoa, pesua ja seuraa. Se myös rakastaa sitä, että se saa riittävästi huomiota ja omistajansa aikaa. Huonosti hoidettuna koiralla saattaa ilmetä erilaisia sairauksia ja stressiä, mikä ei ole koskaan hyväksi.

Kennelit eli koirankasvattajat tarjoavat laajalti tietoa pentueesta. Havannankoira kennel onkin paras paikka kysellä koiran sukuhistoriasta, jalostuksesta ja mahdollisista sairauksista. Tältäkin koiralta nimittäin löytyy lajille ominaisia sairauksia.

Havannankoira kennel ja rodun historia

Tämä ihastuttava koirarotu sai alkunsa Kuubassa, mutta sen syntyhistoria on vieläkin arvoitus. Rodun juuret johtavat Välimeren rannoille, josta ne kulkeutuivat merikapteenien mukana kuubalaisille. Maahantuotuun lajiin sekoittui erilaisia pikkurotuja, ja tuohon aikaan koiria paritettiin omistajan mielen mukaan.

Koirarotu otti paikkansa Kuubassa yläluokan lemmikkinä, josta se kulkeutui ihmisten mukana Amerikkaan. Eurooppaan rotu saapui Saksan kautta 1980-luvulla. Suomeen kyseinen koirarotu saapui ensimmäisen kerran vuonna 1989, ja vuosittain pentuja rekisteröidään noin 600. Rodun suosio perustuu sen viehättävään luonteeseen, kauniiseen ulkonäköön ja monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin niin näyttelykoirana, agilityssä kuin TOKOssakin.

Kennelit Suomessa

Kennelit Suomessa

Suomesta löytyy lukuisia havannankoirien kasvattajia. Kasvattajat ovat usein itse havannankoirien omistajia, jotka rakastavat koiriaan yli kaiken. Kyse ei ole siis pelkästä työstä ja rahan saamisesta, vaan rakkaudesta tätä upeaa koirarotua kohtaan. Kasvattajat ovat usein myös kennelliiton jäseniä ja on tärkeää tarkistaa, että he ovat allekirjoittaneet kennelliiton kasvattajasopimuksen.

Jokainen koirakennel päättää itse toimintatavoistaan, vaikka osa tuleekin kennelliiton suosituksista ja säännöistä. Koirankasvattajat pyrkivät aina yhdistämään koiran juuri oikeaan kotiin, jossa koirasta pidetään hyvää huolta, ja josta se saa tarvitsemaan rakkautta. Siihen voivat kuulua joko koiranäyttelyt, yhteinen muu harrastaminen tai sitten vain yhdessä vietettävä laatuaika. Tämä koira nimittäin tarvitsee rakkautta ja huomiota.

Bichon havanais rodun hankkiminen kennelistä

Havannankoira pennut ovat luovutusikäisiä noin kahdeksan viikon ikäisinä. Sitä aikaisemmin pentuja ei voi erottaa vanhemmistaan, mutta halukkaat ostajat voivat niitä käydä kennelissä katsomassa. Luovutettavat bichon havanais pennut ovat usein eläinlääkärin tarkastamia, sirutettuja ja rekisteröityjä. Pennuille annetaan usein kennelistä mukaan hoito-ohjeet, ruokintaohjeita sekä kennelistä riippuen myös perustarvikkeita koiran hoitoon. Luotettava kenneli ei koskaan anna pentuja perheeseen, jonka jäseniä se ei ole koskaan tavannut.

Kennelit eivät koskaan voi taata koiranottajille sitä, että havannankoira pennut eivät sarastuisi jossain vaiheessa elämäänsä. Koirarodulta löytyy sairauksia, kuten purentavikoja, polvi- ja silmäsairauksia. Sen vuoksi jokaisen koiranomistajan kannattaa hankkia koiralle vakuutus siltä varalta, että se sairastuu. Ota myös huomioon se, että pentuna koiran turkin väri voi olla erilainen, kuin mitä se myöhemmin tulee olemaan.