Koiranäyttelyt

Havannankoiran koiranäyttelyt

Havannankoiran koiranäyttelyt

Havannankoira luonne on sellainen, että se sopii täydellisesti näyttelykoiraksi. Kyseessä on seurallinen, kaunis ja hyväkäytöksinen koirarotu, joka taatusti vie mukanaan sekä omistajiensa että seuralaistensa sydämet. Tämä koira ei taatusti jätä ketään huomiotta, ja sen tekemät hauskat temput ihastuttavat ja saavat katsojansa hymyilemään. Kun seurana on havannankoira, ei taatusti ole huono päivä. Koiran kaunis pitkä turkki vaatii kuitenkin paljon hoitoa, ja hyvin hoidettuna se kerää katseita ja koira voi hyvinkin viedä palkinnot koiranäyttelyistä kotiin. Turkin väri vaihtelee koiran mukaan ja se voi olla mitä vain aina puhtaanvalkoisesta mustaan ja kirjavaan saakka.

Koiranäyttelyt keräävät usein yhteen erilaiset koiralajit. Havannankoiran yleisin tuntomerkki on sen pitkä turkki, mistä johtuen havannankoira lyhytkarvainen on harvinainen näky näyttelyissä. Lyhytkarvaisena tämä rotu sopiikin paremmin muihin tapahtumiin.

Havannankoira lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen

Koirarotu kuuluu kääpiökoirarotujen kategoriaan. Se on vartaloltaan vanttera ja sen pituus on hieman pidempi kuin korkeus. Tämän koiran paino on jotain kolmen ja kuuden kilon väliltä, ja häntäänsä se kantaa aina viuhkamaisesti selkänsä päällä.

Lyhytkarvaisena tämä rotu on harvinainen, sillä kyseessä on periytyvä geeni, jota molempien vanhempien tulee kantaa. Lajille ominaisena piirteenä kun pidetään pitkiä karvoja, ovat lyhytkarvaiset usein määritelty virheellisiksi, mistä johtuen niitä ei juurikaan nähdä koiranäyttelyissä. Muihin harrastuksiin niitä kuitenkin otetaan samaan tapaan kuin pitkäkarvaisiakin veljiään ja siskojaan.

Mitä näyttelykoiralta vaaditaan?

Mitä näyttelykoiralta vaaditaan?

Pichon havanese on täydellinen näyttelykoira, mutta siitä tulee pitää hyvää huolta. Koiran pitkä kaunis turkki menee helposti takkuun ja kerää ulkoa kaikki roskat mukaansa. Tästä syystä turkki tarvitsee säännöllistä hoitoa niin pesun, harjauksen kuin föönauksenkin muodossa. Kun koiran turkista pitää huolta, se kiiltää ja voi hyvin.

Jos harkitset koiran ottamista, ovat kennelit hyvä valinta. Kennelistä kannattaa kuitenkin kysellä koiran sukuhistoriaa mahdollisten sairauksien varalta. Tälle rodulle nimittäin tyypillisimpiä ovat erilaiset silmä- ja polvisairaudet, eikä sairas koira voi näin ollen osallistua kanssasi koiranäyttelyihin. Näyttelykoiran historiasta on siis tästä syystä tärkeää ottaa aina selvää ennen sen varsinaista hankintaa.

Bichon havanais rodun luonne

Havannankoira luonne on täydellinen koiranäyttelyihin. Luonteeltaan bichon havanais -koirarotu on erittäin seurallinen, lempeä ja huumorintajuinen. Koira todellakin rakastaa erilaisten temppujen tekemistä, niiden opettelua ja näyttämistä. Se on erittäin tottelevainen, mistä syystä se tottelee omistajan käskyjä näyttelyssä, kotona sekä muiden koirien seurassa. Koira sopeutuu hyvin kaikenlaisiin laumoihin ja se voi ottaa ystäväkseen toisen koiran, kissan tai vaikka kanin.

Koiranäyttelyt ovat siis täydellinen harrastus perheelle, jolla on havannankoira. Havannankoira luonne on ominainen näyttelyihin, sillä se rakastaa sitä, että sille opettaa erilaisia asioita. Koiran voi opettaa istumaan kauniisti paikallaan näyttelyn ajan, mutta aivan yhtä hyvin voit opettaa sille temppuja, joita se esittelee sinulle enemmän kuin mielellään. Jos siis harkitset koiran ottamista ja näyttelyt ovat lähellä sydäntäsi, voi tämä rotu olla täydellinen valinta.