Lyhytkarvainen maltankoira on kaunis ja seurallinen

post thumb
Rotutietoa
kirjoittanut Heta/ 17 Feb 2022

Lyhytkarvainen maltankoira on kaunis ja seurallinen

Lyhytkarvainen maltankoira on erittäin seurallinen ja kaunis koira. Se onkin seurakoira, joita usein nähdään myös näyttelyissä. Niiden kanssa harrastetaan myös jonkin verran agilitya, tokoa, koiratanssia ja rallytokoa. Rotu soveltuu ihmiselle, joka arvostaa eloisaa ja iloista koiraa. Rotu soveltuu myös vanhemmalle ihmiselle, joka kaipaa seuraa arkeen ja kaveria lenkkeilyyn. Vaikka rotu on eloisa ja iloinen, on se silti loistava seuralainen arkeen.

Lyhytkarvainen maltankoira on helppohoitoinen

Lyhyt karva helpottaa turkinhoitoa. Pidempi karva vaatisi enemmän hoitoa ja se veisi huomattavasti enemmän aikaa. Siksi moni valitseekin lyhytkarvaisen maltankoiran. Turkkia tulee harjata kuitenkin päivittäin, sillä se edistää ihon hyvinvointia ja irrottaa kuollutta karvaa. Näin turkki ei takkuunnu ja iho pysyy terveenä. Turkki vaatii pesua etenkin silloin, jos lenkillä on tullut vastaan houkutteleva kuralätäkkö.

Lyhytkarvainen havanna koira pestään aina kun turkki on likaantunut ja lisäksi turkki pestään ennen näyttelyitä. Se ei ole erityisen vaativaa toimenpide ja pesun jälkeen turkki kannattaa föönata. Samassa yhteydessä kannattaa leikata kynnet. Ne leikataan muutoinkin viikoittain, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi. Rodun hoito on siis pitkälti melko helppoa ja yksinkertaista.

Kenelle rotu soveltuu

Mikäli hankkii koiran, kannattaa miettiä millaista oma arki on. Koira vaatii liikuntaa ja seuraa, joten kovin kiireiselle ihmiselle ei koira sovellu, olipa rotu mikä tahansa. Lyhytkarvainen maltankoira on kuitenkin rotu, joka soveltuu melko monenlaiselle ihmiselle. Sille riittää, että se saa liikuntaa päivittäin. Vaikka siitä on hyväksi harrastuskaveriksi, ei se sitä välttämättä vaadi ollakseen terve ja onnellinen.