Helpot koirarodut

post thumb
Rotutietoa
kirjoittanut Heta/ 04 Nov 2021

Helpot koirarodut

Koira on todella yleinen lemmikki ja ihan hyvästä syystä. Kuka ei haluaisi itselleen kotiin seuraksi suloista eläintä. Joillekin esteeksi koiran hankkimisessa voi tosin koitua se, että ei joko ole aikaa tai jaksamista hoitaa koiraa niin paljon kun se huolenpitoa vaatisi. Mistä sitten voi tietää, mitä ovat ne helpot koirarodut? Ja millaista hoitoa ne lopulta vaativat?

Helpot koirarodut – millaisia ne ovat?

Usein pienet koirat ovat helpompia hoitaa. Ne eivät välttämättä ole niin energisiä kuin suuremmat koirat ja täten eivät vaadi niin paljoa aikaa leikkimiseen ja ulkoiluun. Toinen tekijä joka voi tehdä koirasta helpomman hoitaa on lyhytkarvaisuus. Niiden peseminen on paljon vaivattomampaa eikä niitä välttämättä tarvitse harjata ollenkaan, jos turkkia ei ole paljoa.

Eräänlainen helppohoitoinen koira on esimerkiksi hyvin yleinen meksikolainen chihuahua. Ne ovat hyvin pieniä, vain 1,5-3,0 kiloisia. Chihuahuaa löytyy monenlaista ja esimerkiksi karvan pituus ja väri ovat hyvin yksilöllisiä. Toinen hyvä vaihtoehto on Italiasta kotoisin oleva bolognese, joka sopii hyvin myös allergiasta kärsiville. Se on luonteeltaan hyvin ihmisläheinen, joten siitä saa oikein loistavan seuralaisen hiljaiseen kotiin.

Yleinen koiran hoito

Vaikka hankkisit helppohoitoisen koiran, ei pidä luulla etteikö koira silti kaipaisi jotain hoitamista. Vaikka turkki olisi helppo pitää puhtaana, kannattaisi koiraa käyttää pesulla vähintään pari kertaa vuodessa. Tämä minimikin tietysti vaihtelee hieman rodusta riippuen. Koirien kynnet tulisi taas leikata koirasta riippuen n. 1-2 viikon välein. Totta kai näiden lisäksi koira tarvitsee ruokaa, ulkoilua ja rakkautta.