Älykkäin koirarotu

post thumb
Rotutietoa
kirjoittanut Heta/ 24 Sep 2021

Älykkäin koirarotu

Monen mielestä koira on ihmisen paras ystävä. Koira onkin luotettava ja lohtua tuova ystävä. Lisäksi ne ovat älykkäitä. Älykkäin koirarotu on vilkasta keskustelua herättävä aihe. Monen omistajan mielestä juuri oman koiran rotu on se kaikista älykkäin. On kuitenkin tutkittu eri rotujen eroavaisuuksia ja kykyjä. Moni rotu on täynnä älykkäitä ja nokkelia yksilöitä, mutta bordercollie on tutkitusti kaikista älykkäin rotu. Tässä artikkelissa tutustutaan tarkemmin kyseiseen rotuun ja sen ominaisuuksiin.

Älykkäin koirarotu on bordercollie

Maailman älykkäimmäksi koiraroduksi valittu bordercollie on erittäin älykäs, vilkas, ja päämäärätietoinen rotu. Se on periksiantamaton työskentelijä. Se on myös hyvin nöyrä ja omistajaansa kunnioittava rotu. Bordercollie on nopea oppimaan ja vilkas, joten se on myös helposti koulutettava. Ne ovatkin hyvin suosittuja harrastuskoiria. Suosituin harrastus on agility.

Suomen yleisimmät koirarodut pitävät sisällään hyvin erilaisia rotuja. Osa roduista soveltuu hyvin seurakoiriksi, kun taas osa roduista on selkeästi tarkoitettu työkoiriksi. Bordercollie soveltuu myös seurakoiraksi, mutta sille on tarjottava runsaasti mielekästä toimintaa, ettei se pitkästy. Älykkäät ja vilkkaat koirat kaipaavat paljon erilaisia virikkeitä ja älyllistä toimintaa.

Koira voi oppia jopa yli 1000 sanaa

Useimmat koirat oppivat tiettyjä paljon arjessa käytettyjä sanoja. Tällaisia sanoja voivat olla esimerkiksi pallo, syömään, ulos, tänne ja paikka. Eräs brittiläinen bordercollie oppi kuitenkin yli 1000 sanaa. Sanoihin kuului muun muassa perhosentoukka, tuntosarvi, ilves, keiju, kruunu, pähkinä, zombie, hämähäkkimies ja sammakköeläin.